Gjør deg klar for fart og spenning

– Det er kjempeartig at de gjør dette, sier Knut Hurthi (t.h.) hos Båt og Motor, som stiller opp med neste års modeller. Her sammen med Geir Trondsen (t.v.) og Øyvind Lossen. Alle foto: Bjørn Egil Jakobsen

Lørdag arrangerer HillClimp Hammerfest scooterdrag i alpinbakken på Pærien, og det blilr vist fram snøscootere for enhver smak.

De som står bak HillClimp-arrangementet er Karl Henning Pedersen, Jostein Møller, Christian Østnes, Øyvind Bjørnå Olsen, Eivind Øien, Marius Lorentzen, Geir M. Johansen og Rune Leonardsen.

Les også: Nattåpent i alpinbakken før demontering av gammelheisen

Så langt har de fått nærmere 70 påmeldte tilsammen fordelt på klassene “0-600 stock”, “0-1000 stock”, “0-1000 mod”, “Grilturbo”, “Trail Unlimited” og “Open”.

Deltakerlista finner du her:
Hvem som skal delta ser du Facebook-sida til HillClimb Hammerfest

– Det er kjempeartig at de gjør dette, sier Knut Hurthi hos Båt og Motor i Rypefjord, som varsler at de som scooterforhandler selvsagt stiller opp og støtter et slikt arrangement.

Se Hammerfestingens video fra i fjor: Scooterdrag i Hammerfest (del 1)

HillClimp Hammerfest har så langt nærmere 70 påmeldte til lørdagens arrangement i alpinbakken.

– Før draget starter kjører vi opp til Prærien med en svær trailer, og vi har med oss ti flunke nye 2018-modeller som vi nettopp har fått inn, smiler selgeren, som altså har med seg alt fra en liten barnescooter på 200 ccm og oppover.

– HillClimp-arrangørene tar seg av konkurransen mens alpinklubben stiller opp med blant annet kaffe, kaker og grillmat. Vi ser for oss at det blir en flott dag i alpinbakken, mener Knut Hurthi.

Se Hammerfestingens video fra i fjor: Scooterdrag i Hammerfest (del 2)

Værgudene ser også ut til å være på scooterfolkets side lørdag, og skal man tro langtidsvarselet for Hammerfest hos Yr.no kan vi til og med få delvis skyet/sol under arrangementet.

Robin Holmgren og Joacim Svendsen hos HO Motor skal begge delta i “0-1000 stock-klassen”.

– Dette blir skøy, og jeg skal faktisk også delta selv i år, sier Robin Holmgren hos HO Motor i Rypefjord, som i likhet med sin ansatt Joacim Svendsen stiller opp i “0-1000 stock-klassen”.

– Den eneste med høy skjerm, GPS og speil, spøker Joacim Svendsen om sjefens deltakelse.

– For meg er deltakelsen veldig uhøytidelig. Det ligger ikke noen stor prestisje i dette. Er kun for moroskyld, ler Holmgren, men ungdommene skal ikke være for trygg!

– Det viktigste er å delta. Ikke å vinne, slår likevel han selv fast.

Fra en av arrangørene får avisa Hammerfestingen opplyst at flere scootermerker blir å finne i lørdagens snøscooterutstilling.

Ukens avis:

Har du husket å lese ukens avis?

Visste du at du også kan lese Hammerfestingen digitalt?:
Vår digitale avis (pdf) finner du her.

Vil du tegne et abonnement på Hammerfestingen?:
Klikk her og fyll inn skjemaet