Konserter i helga og utdeling av Ulich-stipendet

I helga blir det konserter når 110 strykere kommer til Hammerfest. Foto: Pressefoto

110 strykere, 32 fra Tromsø, 29 fra Murmansk, og nesten 60 fra Finnmark samles for å delta på Oppstryk Finnmark i Hammerfest i helga.

Så mange deltakere sier Liisa Tuomaala at hun ikke kan huske å ha hatt med tidligere, og har måttet utvide med to ekstra orkester.

I løpet av helga skal det spilles to konserter som er åpne for publikum, og søndag får Miriam Helms Ålien (25) fra Alta utdelt 60.000 kroner fra Ulich-stiftelse.

Dette er en stiftelse etter avdøde Solveig Ulich, som før hun døde testamenterte alt hun eide til musikken. Arven utgjorde rundt 2,5 millioner kroner, og stipendet lyses ut annethvert år og søndag er det altså altajenta som får 60.000 kroner.

Miriam Helms Ålien begynte å spille fiolin i 6-års alderen, og har etter at hun solodebuterte bare 8 år gammel vært solist med en rekke orkestre i inn og utland. Hun har også vunnet en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser, som “Prinsesse Astrid Musikkpris”, Kocian Violin Competition (Tsjekkia), EMCY-prisen og utnevnelsen “Årets Musiker” under UMM i 2010.

Miriam beskrives som en aktiv og svært dedikert kammermusiker, og hun har jobbet tett med artister som Gidon Kremer, András Schiff, Yuri Bashmet, Steven Isserlis og Dora Schwarzberg. Hun blir jevnlig invitert til festivaler som Festspillene i Bergen, Verbier Festival & Academy, Hardanger Musikkfest, OCM Prussia Cove og kammermusikkfestivalene i Trondheim og Oslo, i tillegg til tallrike opptredener på norsk og internasjonal TV og radio.

Og i helga er hun altså i Hammerfest.

Les mer i vår papir- eller e-avis: Rekordstor strykesamling i helga

Annonser: