Nattåpent i bakken før demontering av gammelheisen

Alpinklubben og Cecilie Huemer ønsker velkommen til nattåpent fredag. Allerede søndag er det planlagt demontering av den gamle skiheisen. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Torsdag vedtok årsmøtet til Hammerfest Alpinklubb å gå for innkjøp av ny skieis etter anbefaling fra styret. Dette feires med nattåpent i bakken fredag, mens demonteringen av gammelheisen er planlagt å starte på søndag.

– Det har vært jobbet iherdig med prosjektet for renovering av anlegget i hele vinter, og nå er prosjektet endelig formelt i havn, skriver Cecilie Huemer i en pressemelding.

Her opplyser hun at kontraktssignering med heisleverandøren skal gjøres i løpet av april, og at den nye heisen blir montert i løpet av sommeren og høsten.

Skal fjerne steiner
Både heistrassen og bakken utbedres ved at steiner fjernes og områdes gjøres bedre tilgjengelig selv med lite snø.

Man har også vært avhenig av ny konsesjon for drift av skitrekk fra Fylkesmannen i Finnmakr fordi det planlegges en liten forlengelse av dagens heis. Vendeskiven på toppen skal flyttes ca. 50-75 meter lenger opp i bakken, og det betyr at man kan utnytte terrenget bedre og få bedre nedfart.

Den nye heisen vil også få større kapasitet enn dagens skiheis. Det vil si et skitrekk på inntil 800 meter med en kapasitet på 900 turer per turer, redegjorde alpinklubben i konsesjonssøknaden til Fylkesmannen.

– Ett eller flere smell fredag
– Vi takker alle som har stått på for å bidra til finansieringen av prosjektet og ser frem til å ønske alle store, små, nye og gamle brukere av bakken velkommen til en behagelig heisopplevelse neste sesong, skriver alpinlubben, som varsler at den gamle heisen takkes av med ett eller flere smell under nattåpent på fredag.

Demonteringen av dagens heis er planlagt å starte allerede søndag 2. april.

Ukens avis:

Ukens avis: Hammerfest Turnforening gjorde det bra i Bardufoss sist helg, og i slutten av april blir det NM.

Visste du at du også kan lese Hammerfestingen digitalt?:
Vår digitale avis (pdf) finner du her.

Vil du tegne et abonnement på Hammerfestingen?:
Klikk her og fyll inn skjemaet