Se video: Travel dag i nord for olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp)

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) er i Hammerfest for å åpne studentkonferanse, Barentshavkonferansen og nytt bunkringsanlegg for flytende naturgass på Polarbase. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Det er tid for den årlige Barentshavkonferansen, og olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) er på plass i olje- og gassbyen for å markere åpningen i kveld. Men allerede har han i dag rukket å åpne studentkonferansen, og det nye bunkringsanlegget for flytende naturgass på Polarbasen.

Først hadde han med seg tre budskap til studentene som deltar på studentkonferansen, som pågår sammen med Barentshavkonferansen. Her skrøt han blant annet av Statoils anlegg på Melkøya, som har ti års jubileum i år, og som hittil har levert 100 milliarder kroner.

– Jeg fikk besøkt anlegget søndag, fortalte ministeren, som også snakket om hva olje og gass har betydd for landet Norge samtidig som han trakk fram utviklingen i Hammerfest.

Han snakket også til ungdommene om nye plattformer å kommunisere på, og stilte spørsmål om det er noen av de som har kjøpt VG eller Dagbladet den siste måneden. Og ba de rekke opp hånden.

– Noen kjøpt ei avis etter nyttår? Hvor mange ser Dagsrevyen eller TV 2 nyhetene relativt fast?

Deler av innlegget til olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) under åpningen av studentkonferansen på AKS i Hammerfest kan du høre her:

 

Annonser:

jolstad.no/minnesider/