Advarsel: Facebook-kontoer til folk du kjenner brukes til svindelforsøk

Advarsel: Kjøpe/selge/bytte/gi bort-gruppe i Hammerfest er en av gruppene som svindlerne la ut denne posten tidligere i kveld i, og brukte Facebook-kontoen til en uskyldig kvinne som bor her i byen.

Kvinnen som «postet» denne fantastiske meldingen om gratis drivstoff i flere lokale grupper, blant annet en kjøpe/selge/bytte-gruppe i Hammerfest i kveld, visste ingenting selv. Det er svindlere som står bak meldingen, og som forsøker å lure deg.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@hammerfestingen.no

En du kjenner lokker med gratis drivstoff. Det er selvsagt for godt til å være sant, men du kjenner jo vedkommende som står bak posten og som selv har gjort det. Du stoler på vedkommende, men det er ikke han eller hun.

Det er svindlere som står bak, og som bruker vedkommendes Facebook-konto for å lure deg.

Du finner flere saker fra Hammerfestingen her: www.hammerfestingen.no

Les også: Slik gjør du hvis din Facebook-konto er hacket eller har latt deg lure

Dette er kjeltringer som skal ha deg til å gi fra deg navn, adresse, telefonnummer og bank-/kredittkortnummer. Til og med koden på baksiden vil de ha, og får de det kan de umiddelbart starte å tømme kontoen din.

– Kortet mitt ankom i posten etter to dager, lokker posten, fra vedkommende som blir uskyldig brukt i svindelforsøket.

Du blir lokket til å taste inn en “xxshell2018xx” i søkefeltet i Google. Når du har gjort det skal du lures til å tro at du er inne på nettsidene til bensinstasjonkjeden Shell, og kan få et gavekort på 5.000 kroner.

Om du gjør slik svindlerne vil så kommer du til denne nettsida:

Juks og fanteri. Går du til Google og taster koden som svindlerne vil ha deg til å gjøre, så havner du på denne siden som skal få deg til å tro at du kan få gratis drivstoff for 5.000 kroner. Neste steg er å få navn, adresse, telefonnummer og bankortnummer.

Her får du spørsmål om du har bil, og du lokkes med at de har 20 gavekort igjen, og trykker du ja på knappen om du har bil er svindlerne nesten i mål. For da gjenstår det bare at du lures til å skrive inn et kortnummer, og til og med cvv-koden bak på kortet.

Du har vel ikke latt deg lure?

En kvinne som har fått sin Facebook-profil misbrukt på denne måten spør i Facebook-gruppa til «Datahjelperne» søndag kveld hva hun må gjøre, og spør om det er nok å bytte passord.

– Nei. Alle enheter må slettes. 2 stegs sikring må også på. Det ligger under sikkerhet på Facebook, svarer Datahjelperne. Finn flere råd fra dem her.

 

Annonse:

Annonse: