Alf og Eva håper på kongelig besøk til Sørøya i sommer

Ordfører Alf E. Jakobsen håper dronning Sonja takker ja til invitasjonen fra Hammerfest og Kvalsund. Bildet er fra hun kom til den offisielle åpningen av Fyrvokterveien på Sørøya i 2016. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Forespørselen er sendt til Det Kongelige Slott, og vi håper dronningen kommer. Eller at Håkon og/eller Mette-Marit kommer, dersom dronningen er forhindret, sier ordfører Alf E. Jakobsen.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@hammerfestingen.no

 I 2016 var han vertskap for dronningen da hun besøkte Akkarfjord på Sørøya i anledning åpningen av Fyrvokterveien.

Nå er det offisiell åpning av den hundre kilometer lange turstien fra Tarhalsen på nordsiden av Sørøya i Hammerfest kommune til Fuglen i Hasvik kommune, man ønsker kongelige gjester til.

Annonse:

Dato for selve åpningen er holdt litt åpent inntil videre, men kommunene håper at Dronningen kan ha en ledig dato i tidsrommet 13. august til 21. august.

Video fra dronningens besøk på Sørøya i 2016: Dronning Sonja på besøk i Akkarfjord

Annonse:

Ordfører Alf E. Jakobsen forteller at prosjekt Sørøya er å utvikle friluftsliv på kysten som merkevare og identitet for kommunene Hammerfest og Hasvik, og forankre slik turmulighet og bruk av naturen som en strategi for bolyst, trivsel, friskhet og reiseliv.

– Vi skal også bygge tre hytter på strekningen slik at alle kan ta dagsmarsjer. En av hyttene skal settes opp i Hasvik kommune, forklarer ordfører Alf E. Jakobsen.

Husk ukens avis:

Ukens avis og mer om invitasjonen til kongehuset kan du også lese digitalt på buyandread.com.

I fjor inngikk Hammerfest og Kvalsund et samarbeid med UiT Norges Arktiske Universitet i Alta, avd. for idrett- og friluftsliv, som var og merket den sammenhengende turstien på 100 kilometer. En jobb som tok flere uker.

Formålet med prosjektet er og utvikle friluftsliv på kysten som merkevare og identitet for kommunene, og forankre det inn som strategi for bolyst, trivsel, friskhet og reiseliv.

Annonse:

Hammerfestingens nettside finner du her:

https://www.hammerfestingen.no /